October 22, 2024
Політика

Чергове дослідження якості освіти PISA представлять 5 грудня – директор УЦОЯО

Сер 29, 2023

Київ. 29 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Результати чергового міжнародного дослідження якості освіти PISA буде представлено 5 грудня 2023 року, повідомила директорка Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) Тетяна Вакуленко.

“Ми змогли провести для України другий цикл міжнародного дослідження якості освіти PISA. Будемо презентувати результати 5 грудня. До цього моменту я не можу говорити про результати, але те, що ми побачимо 5 грудня, дасть нам змогу досить точно говорити, що трапилося у нас у математичній, природничій і мовній освіті, щонайменше на рівні базової освіти”, – сказала Вакуленко в програмі “УП.Чат” на YouTube-каналі інтернет-видання “Українська правда”.

За словами директорки УЦОЯО, ці результати будуть дуже показовими та важливими для працівників освіти.

PISA (Programme for International Student Assessment, Програма міжнародного оцінювання учнів) – міжнародне дослідження якості освіти, започатковане у 1997 році, його координує Організація з економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР).

Як повідомлялося, результати дослідження PISA 2018 року показали, що кожен четвертий п’ятнадцятирічний учень в Україні має низький рівень читацької, математичної та природничо-наукової грамотності.

28 лютого 2023 року Україна та ОЕСР уклали угоду про участь у дослідженні якості освіти PISA-2025.