October 19, 2024
Економіка

Через негоду знеструмлено 467 населених пунктів у західних областях країни – Міненерго

Сер 30, 2023

Київ. 30 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Станом на 30 серпня у Львівській області через негоду без світла залишалися 286 тисяч споживачів, фіксували зупинення поїздів, повідомило Міністерство енергетики в телеграмі у середу.

“Через негоду у західних областях країни знеструмлено 467 населених пунктів. Більшість із них – на Львівщині. Без світла залишалися 286 тисяч споживачів”, – зазначили у відомстві.

Для виконання ремонтних робіт задіяно понад півтисячі працівників, ремонт мереж триває.

Крім того, на Донбасі через обстріл вимикалася лінія 110 кВ, що призвело до знеструмлення міста Покровська та прилеглих селищ. Без світла залишалося понад 7 тисяч абонентів. Відновлювальні роботи тривають.

“На Харківщині через обстріли пошкоджено газопровід багатоквартирного будинку у місті Куп’янськ, також обстріли призвели до знеструмлення абонентів у Куп’янському та Дворічанському районах”, – доповнили в міністерстві.

Залишаються також знеструмленими частина споживачів у Запорізькій, Сумській, Херсонській, Чернігівській областях. Ремонтні бригади працюють там, де це дає змогу ситуація безпеки.

За даними Міненерго, комерційний імпорт електроенергії за минулу добу становив 1 638 МВт-год, експорт відсутній.

Джерело: https://t.me/energyofukraine/754