October 19, 2024
Економіка

Шмигаль подякував голові представництва ЄС Маасікасу за зусилля з євроінтеграції України

Сер 30, 2023

Київ. 30 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль подякував главі представництва Європейського Союзу Матті Маасікасу за особисті зусилля, спрямовані на досягнення значного прогресу на шляху України до ЄС.

“Зустрівся з головою представництва Європейського Союзу Матті Маасікасом, який завершує каденцію в Україні. За ці роки нашого тісного діалогу Україна здійснила вагомий поступ у європейській інтеграції та отримала статус кандидата. Цінуємо дипломатичні зусилля пана Маасікаса в цьому процесі”, – написав Шмигаль у телеграм-каналі в середу.

Сторони також обговорили подальшу співпрацю, зокрема європейську ініціативу Ukraine Facility, яка передбачає фінансування в розмірі EUR50 млрд.

“Скоординували підготовку до зими. Дякуємо ЄС за вагому підтримку під час минулого опалювального сезону. Працюємо над посиленням захисту українського неба”, – написав прем’єр.

Окрім того, Шмигаль висловив подяку Маасікасу за особисті зусилля, спрямовані на зміцнення співпраці та досягнення значного прогресу на шляху України до ЄС.

Джерело: https://t.me/Denys_Smyhal/5959