October 19, 2024
Економіка

Щонайменше 20 людей загинули в північному Китаї внаслідок повеней – китайські ЗМІ

Сер 1, 2023

Пекін. 1 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – На півночі Китаю внаслідок зумовлених проливними дощами повеней, за попередніми даними, загинули щонайменше 20 осіб, повідомили місцеві ЗМІ.

Зливи не припинялися в столиці Китаю із суботи минулого тижня, їх жертвами, за даними міської влади, стали 11 осіб, включно з двома рятувальниками. Чиновники зазначили, що рівень опадів був найвищим у Пекіні за останні 15 років.

У другій половині дня вівторка влада провінції Хебей, на території якої розташована китайська столиця, підтвердила, що за останні дні внаслідок злив загинули ще дев’ятеро людей, зокрема четверо в місті Баодінг і п’ятеро – в місті Сінтай. Іще 19 осіб станом на вечір вівторка вважаються зниклими безвісти, 45 тис. жителів столиці серйозно постраждали, 127 тис. евакуйовані.

Голова КНР Сі Цзіньпін у вівторок висунув вимогу активізувати пошук зниклих, організувати рятувальні роботи і допомогу постраждалим від стихії, забезпечити надання медичної допомоги пораненим.

Як повідомили у вівторок міністерство фінансів і міністерство з надзвичайних ситуацій Китаю, на запобігання повеням і ліквідацію наслідків стихійних лих у містах Пекін, Тяньцзінь і провінції Хебей виділено 110 млн юанів ($15,43 млн).

Пекінські метеорологи водночас попередили у вівторок, що ризик повторних лих, зокрема розливи малих і середніх річок, раптові повені та геологічні катастрофи, спричинені рясними опадами, залишається високим.