October 17, 2024
Економіка

ЄБРР надає кредит EUR50 млн Укрексімбанку

Чер 23, 2023

Київ. 23 червня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) підписав кредитну угоду на EUR50 млн з українським державним Укрексімбанком, кошти кредиту буде використано для фінансування приватних клієнтів і муніципалітетів.

“Забезпечення безперебійного фінансування через такі перевірені часом партнерські фінансові установи, як Укрексімбанк, попри війну, щоб приватний сектор і муніципалітети могли й надалі працювати, надавати послуги та підтримувати країну, – пріоритетне завдання для ЄБРР в Україні”, – наведено слова керуючого директора в країнах Східної Європи та Кавказу Маттео Патроне в релізі ЄБРР у п’ятницю.

Уточнюється, що спеціальний фонд кризового реагування ЄБРР покриває ризик за кредитом на суму EUR25 млн.

“Під час війни та на етапі повоєнного відновлення клієнтам Укрексімбанку в пріоритетних галузях дуже важливо мати доступ до інвестицій, комерційного фінансування та покриття воєнних ризиків. Нове фінансування ЄБРР, безумовно, сприятиме більшій стійкості та адаптивності української економіки”, – сказав зі свого боку член наглядової ради Укрексімбанку Олександр Щур.

За даними Національного банку України на початок травня, Укрексімбанк із загальними активами 275,46 млрд грн є третім за величиною українським банком серед 65 банків, що діють у країні.