October 18, 2024
Політика

Європейська конфедерація фехтування призупинила членство російської та білоруської федерацій

Чер 26, 2023

Київ. 26 червня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Європейська конфедерація фехтування (EFC) призупинила членство російської та білоруської федерацій, інформує Федерація фехтування України (ФФУ).

“Таке рішення ухвалено 24 червня на Конгресі EFC у Кракові (Польща) на підставі подання ФФУ. У своєму зверненні до Конгресу EFC ФФУ зазначала про грубі порушення Федерацією фехтування Росії (ФФР) та Білоруською республіканською федерацією фехтування (БРФФ) Статутів EFC та Міжнародної федерації фехтування (FIE), суверенітету України, а також про невідповідність їхньої діяльності нормам міжнародного права та Олімпійської хартії”, – ідеться в повідомленні пресслужби ФФУ.

Зазначено, що українська сторона також направила усім Європейським федераціям фехтування детальні юридичні аргументи щодо необхідності виключення російської та білоруської федерацій та великий обсяг доказів, що їхня діяльність несумісна з членством в EFC.

Згідно з повідомленням, за призупинення членства ФФР і БРФФ, а також за недопуск російських і білоруських спортсменів та офіційних осіб до змагань під егідою EFC проголосували 23 члени Конгресу, 11 виступили проти, 2 утрималися.