October 18, 2024
Економіка

Єрмак зустрівся з прем'єром Данії та подякував за зусилля данського уряду щодо реалізації української Формули миру

Чер 26, 2023

Київ. 26 червня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак, перебуваючи в Копенгагені, зустрівся з прем’єр-міністром Данії Метте Фредеріксен, повідомляється на офіційному сайті президента України в понеділок.

“Єрмак подякував данській стороні за проведення в Копенгагені зустрічі радників із питань національної безпеки та політичних директорів України, країн “Групи семи” та Глобального Півдня, під час якої було обговорено подальшу імплементацію Формули миру президента України Володимира Зеленського”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначено, керівник Офісу президента наголосив на важливості контактів на рівні лідерів двох держав у контексті залучення країн Глобального Півдня до реалізації ініціатив України щодо відновлення сталого й справедливого миру на основі поваги до Статуту ООН і міжнародного права.

Єрмак високо оцінив непохитну та всебічну підтримку, яку Данія надає Україні, зокрема нещодавнє рішення парламенту Данії збільшити військову допомогу в межах данського Фонду підтримки України, а також участь данської сторони в Конференції з питань відновлення України, яка відбулася в Лондоні.

Єрмак також відзначив активну роль Данії у відновленні Миколаєва та Миколаївської області. “Сподіваюся, що модель партнерства між Данією та Миколаєвом стане джерелом натхнення для інших міжнародних партнерів”, – наводить слова Єрмака пресслужба Офісу президента. Єрмак подякував данській стороні за лідерство в авіаційній коаліції, зокрема за готовність найближчим часом розпочати навчання українських пілотів на винищувачах F-16.

Під час зустрічі відбувся обмін думками щодо очікуваних результатів саміту НАТО у Вільнюсі та гарантій безпеки для нашої держави.

Джерело: https://president.gov.ua/news/andrij-yermak-zustrivsya-z-glavoyu-uryadu-daniyi-ta-podyakuv-83805