October 24, 2024

ЄБРР надав ПроКредит Банку гарантію для покриття ризиків за кредитами на EUR30 млн

Вер 12, 2023

Київ. 12 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) надав ПроКредит Банку нефінансований інструмент розподілу ризику на суму EUR7,5 млн, йдеться в повідомленні ЄБРР у вівторок.

“Ця гарантія покриє до 50% кредитного ризику за новим фінансуванням ПроКредит Банку для приватного бізнесу в Україні на загальну суму EUR30 млн, але не більше ніж 50% портфеля”, – зазначив ЄБРР.

Він нагадав, що попередні угоди такого типу було підписано з ПроКредит Банком у травні й листопаді 2022 року, а з укладенням нової угоди загальний обсяг фінансування, що стало можливим в Україні завдяки подібним гарантіям ЄБРР із початку війни, збільшився до EUR738 млн.

Уточнено, що йдеться про кредитування українських приватних компаній, які працюють у таких критично важливих галузях, як сільське господарство та сільськогосподарські послуги, виробництво, харчова промисловість, транспорт і логістика, енергетична безпека та роздрібна торгівля.

До 15% охоплюваних гарантією субкредитів буде спрямовано малим і середнім підприємствам (МСП) на реалізацію проєктів, що передбачають інвестиції в стійкі технології відповідно до стандартів ЄС. Ці інвестиційні проєкти будуть підтримані технічною допомогою та інвестиційними стимулами, які фінансує Європейський Союз (ЄС) у рамках програми ЄС “Конкурентоспроможність МСП”, що сприятиме підвищенню конкурентоспроможності українських МСП на внутрішньому і зовнішніх ринках.

ПроКредит Банк (Україна) є 100% дочірнім банком ProCredit Holding AG & Co. KGaA і лідером українського ринку фінансування МСП: кредити МСП становлять 98% портфеля банку.

За підсумками липня цього року за розміром загальних активів (40,4 млрд грн, або 1,4% від загального обсягу) він був 15-м серед 64 українських банків. Його чистий прибуток за сім місяців цього року становив 652,3 млн грн.