October 20, 2024

Єрмак обговорив із міністром підприємств та виробництва Італії подальшу підтримку у сфері оборони

Вер 27, 2023

Київ. 27 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак провів телефонну розмову з міністром підприємств та виробництва Італії Адольфо Урсо, повідомляє пресслужба Офісу президента.

“Співрозмовники торкнулися питання оборонної підтримки, зокрема в контексті призначення нового міністра оборони України. Було відзначено важливість налагодження тісного діалогу між Рустемом Умєровим і його італійським колегою Гвідо Крозетто”, – зазначено в повідомленні.

Сторони також обговорили подальшу співпрацю та розвиток відносин і на рівні двох держав, і в межах міжнародних організацій.

Окремо приділили увагу співпраці в економічній сфері та участі Італії в реалізації проєктів із відновлення України. На думку Єрмака, італійська сторона могла б долучитися до проєктів із відновлення спільно з іншими європейськими державами.

Він також подякував уряду та народу Італії за незмінну підтримку української держави в боротьбі за свободу та спільні європейські демократичні цінності.

“Ми цінуємо все, що робить Італія та особисто Джорджа Мелоні для України, і зацікавлені в підтримці активного діалогу між державами”, – констатував Єрмак.

У свою чергу Урсо запевнив, що Італія й надалі готова підтримувати Україну та могла б долучитися до тих проєктів і напрямів, у яких її досвід і підтримка будуть корисними.