October 26, 2024

ЄС продовжив ще на півроку персональні санкції у зв'язку з агресією РФ проти України, виключивши зі списків чотирьох осіб

Вер 13, 2023

Київ. 13 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Рада ЄС ухвалила рішення продовжити ще на 6 місяців, до 15 березня 2024 року, дію обмежувальних заходів проти осіб, які були залучені до дій, що загрожували територіальній цілісності, суверенітету і незалежності України.

Як повідомляється на сайті Ради ЄС, наявні обмежувальні заходи передбачають обмеження на поїздки фізичних осіб, заморожування активів і заборону на надання грошових коштів або інших економічних ресурсів фізичним та юридичним особам, які фігурують у переліку.

“Санкції, як і раніше, застосовуватимуться майже до 1800 фізичних і юридичних осіб, багато з яких стали об’єктом санкцій у відповідь на невиправдану і неспровоковану військову агресію Росії проти України, що триває”, – ідеться в повідомленні.

Водночас повідомляється, що в контексті перегляду санкцій Рада вирішила не подовжувати їх стосовно чотирьох осіб, чиї імена не зазначаються.

“ЄС продовжить надавати потужну фінансову, економічну, гуманітарну, військову та дипломатичну підтримку Україні та її народу стільки, скільки буде потрібно”, – заявили в ЄС.

Джерело: https://www.consilium.europa.eu/en/press/press-releases/2023/09/13/russia-s-war-of-aggression-against-ukraine-eu-individual-sanctions-over-territorial-integrity-prolonged-for-a-further-six-months/