October 26, 2024
Економіка

Індія готується запустити на орбіту сінгапурський радіолокаційний супутник – ISRO

Лип 28, 2023

Делі. 28 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Індійську ракету-носій Polar Satellite Launch Vehicle (PSLV) 30 липня буде запущено на орбіту з радіолокаційним супутником дистанційного зондування Землі DS-SAR і шістьма супутніми апаратами малого розміру, повідомила в четвер Індійська організація космічних досліджень (ISRO).

Запуск ракети планують здійснити зі стартового майданчика Космічного центру імені Сатіша Дхавана, розташованого на острові Шрихарикота на південному сході Індії, о 06:30 за місцевим часом (о 04:00 кч).

Основним корисним навантаженням стане супутник дистанційного зондування Землі DS-SAR масою 360 кг – він оснащений технологією радіолокаційного синтезування апертури, яка дає змогу робити знімки з високою роздільною здатністю за будь-яких погодних умов. Апарат було створено у межах співпраці оборонного науково-технічного управління, яке перебуває у віданні уряду Сінгапуру, і компанії ST Technologies. Знімки з роздільною здатністю в 1 м, зроблені апаратом, використовуватимуть різні відомства уряду Сінгапуру.

На орбіту також відправляться шість супутників малого розміру масою від 3 до 24 кг, створені комерційними підприємствами і науково-дослідними організаціями Сінгапуру для випробування різних технологій і надання низки послуг.

Усі апарати планується вивести на кругову навколоземну орбіту висотою 535 км.

Чотириступенева ракета-носій середнього класу PSLV здатна виводити диверсифіковане корисне навантаження на різні види орбіт, зокрема майже 1,7 тонни на сонячно-синхронну полярну орбіту і 1,4 тонни на геоперехідну орбіту.