October 26, 2024
Політика

Іспанська влада наполягає на відставці глави футбольної федерації, який опинився в центрі скандалу

Сер 25, 2023

Київ. 25 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Голова футбольної федерації Іспанії Луїс Рубіалес, який поцілував футболістку після перемоги жіночої збірної на чемпіонаті світу, відмовляється йти у відставку, незважаючи на тиск з боку уряду, повідомляє у п’ятницю Associated Press.

“Я не піду у відставку”, – сказав він чотири рази поспіль, виступаючи на екстреній генеральній асамблеї федерації, після чого заявив, що став жертвою полювання на відьом, спровокованого “фальшивими феміністками”.

За його твердженнями, він поцілував дівчину так само, як міг би поцілувати своїх дочок. Рубіалес заявив про намір захищати свою честь у суді.

Заступниця прем’єр-міністра Іспанії Йоланда Діас, коментуючи його виступ, продовжила наполягати на тому, щоб Рубіалес залишив свою посаду. Вона назвала те, що трапилося на асамблеї, “неприйнятним”.

Раніше цього тижня прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес публічно засудив Рубіалеса, заявивши, що “на нашу країну все ще чекає довгий шлях у питанні рівності та поваги між чоловіками й жінками”.

“Його вибачень недостатньо, він повинен бути більш чітким і рішучим у своїх вибаченнях”, – заявив Санчес.

При цьому він зазначив, що федерація футболу не входить до структури уряду Іспанії, а тому на призначення або звільнення глави влада вплинути не може.

Під час церемонії нагородження на жіночому чемпіонаті світу 20 серпня після перемоги збірної Іспанії 46-річний Рубіалес поцілував у губи футболістку Дженніфер Ермосо. Пізніше він вибачився і зазначив, що поцілунок стався за взаємної згоди. Сама футболістка заявила, що “мені не сподобалося, але що я могла зробити?” Після цього деякі ЗМІ повідомили, що федерація змусила Ермосо применшити серйозність інциденту.