October 22, 2024
Іспанія проти ідеї створення центрів утримання мігрантів у третіх країнах
Uncategorized

Іспанія проти ідеї створення центрів утримання мігрантів у третіх країнах

Жов 22, 2024

Уряд Іспанії виступає проти створення центрів прийому мігрантів за межами Європейського Союзу, в третіх країнах. З подібною ідеєю виступила влада Італії, яка відкрила два таких заклади в Албанії. Міграція активно обговорюється на саміті ЄС у Брюсселі.

Імміграція – головна тема саміту Європейського Союзу в Брюсселі.

Уряд Педро Санчеса привіз до столиці блоку голоси «ні» у валізі.

Іспанія однозначно виступила проти пропозиції створити центри утримання мігрантів у третіх країнах за межами ЄС для передачі людей, які нелегально потрапили на територію блоку.

Пропозиція, висунута італійським урядом Мелоні, яка зараз знаходиться на розгляді Єврокомісії, користується підтримкою більшості країн-членів.

І це незважаючи на те, що Іспанія, одна з країн на одному з головних міграційних шляхів з Африки до Європи, вже кілька місяців переживає серйозну міграційну кризу, що змушує уряд організовувати тимчасові центри розміщення біженців в готелях по всій країні.

За даними Центру дослідження громадської думки (CIS), нелегальна міграція стала головною проблемою, що турбує іспанців цього літа. Про це заявив кожен третій респондент. Лише два місяці тому вона була лише на четвертому місці.

Джерело: http://relocation.com.ua/ispaniia-proty-idei-stvorennia-tsentriv-utrymannia-mihrantiv-u-tretikh-krainakh/

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *