October 18, 2024
Економіка

2,2 млн грн збитків на будівництві реабілітаційно-оздоровчого центру: судитимуть заступника мера Рахова та керівника генпідрядної організації

Вер 1, 2023

Київ. 1 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Правоохоронці передали до суду справу стосовно заступника рахівського міського голови та керівника генпідрядної організації, дії яких під час будівництва реабілітаційно-оздоровчого центру завдали збитків на суму 2,2 млн грн, повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

“У 2021 році міська рада проводила процедуру публічної закупівлі робіт з будівництва реабілітаційно-оздоровчого центру. Попри те, що пропозиція переможця не відповідала вимогам тендерної документації, з комерційною структурою уклали договір”, – повідомляє МВС у телеграм-каналі в п’ятницю.

Як повідомляється, порушення виявила аудиторська служба і надіслала лист з вимогами припинити зобов’язання за договором. "Попри це, посадовець міської ради уклав додаткові договори до угоди. До актів виконаних робіт також були внесені недостовірні дані: на рахунки генпідрядника безпідставно перераховано понад 2,2 млн грн", – інформує МВС.

Досудове розслідування завершено. Обвинувальні акти скеровано до суду.

Обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Джерело: https://t.me/mvs_ukraine/29163