October 24, 2024
Політика

Передано до суду справу за обвинуваченням екскерівника ДП "Антонов", через службову недбалість якого знищено "Мрію"

Лип 28, 2023

Київ. 28 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Українські правоохоронці завершили розслідування і передали до суду справу за обвинуваченням у службовій недбалості колишнього керівника ДП “Антонов”, який не забезпечив збереження літака “Мрія”, інформують в Офісі генерального прокурора.

“Прокурори Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Офісу генпрокурора скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього генерального директора ДП “Антонов” за фактом службової недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України)”, – ідеться в повідомленні відомства в телеграм-каналі в п’ятницю.

За інформацією прокуратури, розслідуванням встановлено, що екскерівник держпідприємства неналежно виконував свої службові обов’язки щодо забезпечення збереження майна.

“Унаслідок цього транспортний літак АН-225 “Мрія” своєчасно, до початку повномасштабного військового вторгнення РФ на територію України, не було транспортовано з небезпечної зони – аеродрому АТП “Антонов” у смт Гостомель Київської області”, – наголошується в повідомленні.

У прокуратурі нагадують, що внаслідок обстрілів військовослужбовцями держави-агресора повітряне судно було знищено. Державі завдано майже 8,5 млрд грн збитків.

Наразі обвинувачений перебуває під вартою.

Досудове розслідування – ГСУ Нацполіції України, оперативний супровід – УСБУ в Києві та Київській області та Кіберполіції Нацполіції України.

Джерело: https://t.me/pgo_gov_ua/14893