October 21, 2024
Економіка

Міненерго США виділить $20 млн на оптимізацію роботи сонячних панелей

Лип 28, 2023

Київ. 28 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Міністерство енергетики США виділить $20 млн на оптимізацію життєвого циклу сонячних панелей і скорочення відходів від їх використання, повідомляють на сайті відомства.

Кошти будуть спрямовані на мінімізацію використання матеріалів для фотоелектричних систем, а також підвищення їхньої якості та стійкості до зовнішніх впливів. У рамках фінансування буде створено проєкт Solar Partnership to Advance Recycling and Circularity, який розробить методи повторного використання матеріалів та утилізації компонентів сонячних панелей.

Програма фінансування “Матеріали, експлуатація та переробка фотоелектричних систем” спрямована, зокрема, на розвиток сонячної енергетики в США. Для цього командам вишів та інших організацій запропоновано розробити способи оптимізації роботи фотоелектричних систем протягом усього їхнього життєвого циклу, що знизить витрати на використання.

Крім того, виділення $20 млн відповідає плану Міненерго США з утилізації фотоелектричних елементів і скорочення вартості їхнього перероблення вдвічі до 2030 року.

У вересні 2021 року відомство випустило дослідження, згідно з яким частка сонячної енергії в загальному виробленні електроенергії у США має зрости з 5% до 40% до 2035 року і 45% до 2050 року.

Для порівняння: попит на сонячний сегмент у Японії також зростає. Сукупна встановлена потужність збільшиться приблизно з 69 ГВт станом на грудень 2022 року до приблизно 120 ГВт до 2030 року. У липні Marubeni і Hamada заснували компанію Rexia Corporation, що надаватиме послуги з повторного використання та утилізації сонячних панелей.