October 19, 2024
Політика

Харлан допущена до командних змагань на ЧС із фехтування – Гутцайт

Лип 29, 2023

Київ. 29 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Міжнародна федерація фехтування допустила українку Ольгу Харлан до продовження змагань у межах Чемпіонату світу в Мілані, повідомив міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт.

“Завдяки наполегливим зусиллям Федерації фехтування України та моєму зверненню як члена Виконкому міжнародної федерації Ольгу Харлан допущено до командних змагань на Чемпіонаті світу”, – написав він на своїй сторінці в соцмережі фейсбук у п’ятницю ввечері.

“Це справедливе і правильне рішення. Розгляд питання про дискваліфікацію відкладено”, – зазначив міністр.

Як повідомлялося, у четвер в 1/32 фіналу чемпіонату світу з фехтування українка Ольга Харлан перемогла росіянку Анну Смирнову з рахунком 15:7, однак після бою відмовилася потиснути руку суперниці, що, згідно з правилами FIE, вважається відсутністю прояву поваги і карається дискваліфікацією. Росіянка подала скаргу про порушення правил Міжнародної федерації і 50 хвилин відмовлялася йти з доріжки, чекаючи на рішення комітету. Спочатку FIE відхилила протест росіянки і дозволила Харлан вийти в наступний раунд, проте пізніше стало відомо про її дискваліфікацію.

У п’ятницю міністр молоді та спорту України повідомив, що Міжнародний олімпійський комітет кваліфікував до участі в Олімпіаді українську фехтувальницю Ольгу Харлан.

Джерело: https://www.facebook.com/vgytzait/posts/pfbid02cRS9sY2V43P6ZMjSTZFMtiDkUW2U7iDUBzChoRdd5vbdfUkfHAdCLpMkGCMA4ti1l