October 19, 2024
Політика

"Європейська солідарність": Секретаря Полтавської міськради відсторонили від ведення засідання ради без законних підстав

Лип 29, 2023

Київ. 29 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Відсторонення секретаря Полтавської міськради – це продовження демонтажу місцевого самоврядування. Про це йдеться в заяві “Європейської Солідарності”, опублікованій на сайті партії в п’ятницю.

“Європейська Солідарність” змушена констатувати, що в День Державності країна знову має спостерігати процес демонтажу елементів державності, зокрема місцевого самоврядування. Відсторонення секретаря Полтавської міської ради, в.о голови Андрія Карпова від ведення засідання ради у його присутності відбувалося без законних підстав, а отже є порушенням закону”, – наголошується в заяві.

Також у зверненні ЄС зазначено, що “подібні порушення ми вже спостерігали в багатьох інших містах, зокрема в Чернігові, Рівному, багатьох інших місцевих радах, які не контролює влада, оскільки виборці мали іншу волю місцевого самоврядування”.

Крім того, наголошується: “Партія вважає, що курс Олександра Мамая не може бути продовжений, що Полтава потребує зміни корумпованих представників його команди та якісного управління містом”.

У заяві зазначено, що фракція “ЄС” у Полтаві отримала чіткі установки щодо позиції із заборони московського патріархату в місті, пріоритетної уваги допомоги армії та особливо полтавським підрозділам ЗСУ, відповідної політики історичної пам’яті, яку сповідує “Європейська Солідарність”.

“Усі рішення в міськраді мають відбуватися в чіткій відповідності до законів України”, – йдеться в заяві “ЄС”.

Джерело: https://eurosolidarity.org/2023/07/28/vidstoronennya-sekretarya-poltavskoyi-miskrady-cze-prodovzhennya-demontazhu-misczevogo-samovryaduvannya-zayava-yevropejskoyi-solidarnosti/