October 19, 2024
Політика

США мають розширити співпрацю з МКС у питанні про українських дітей, депортованих до РФ – сенатор Менендес

Лип 29, 2023

Київ. 29 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Голова сенатського Комітету з міжнародних відносин Боб Менендес закликав держсекретаря Ентоні Блінкена і голову Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Саманту Пауер зосередити увагу на проблемі українських дітей, викрадених Росією під час вторгнення в Україну. Про це повідомляє “Голос Америки”.

Сенатор послався на дані незалежної міжнародної комісії з розслідування порушень на території України, створеної Радою ООН з прав людини. Згідно з доповіддю, опублікованою в березні цього року, тисячі неповнолітніх було насильно вивезено до Росії з початку повномасштабного вторгнення в лютому 2022 року.

“Примусова депортація дітей під час війни не тільки викликає глибоку відразу… а й є воєнним злочином”, – наголосив Менендес.

“Серед усіх груп цивільного населення, які постраждали від війни, діти є особливо незахищеними від свавілля торговців людьми, сексуальної експлуатації, викрадення та незаконного усиновлення”, – цитує сенатора “Голос Америки”.

Сенатор закликав адміністрацію Байдена запровадити санкції проти осіб, відповідальних за викрадення, депортацію та незаконне усиновлення цих дітей у РФ.

Крім того, вважає Менендес, США можуть передати суду інформацію про військові злочини Росії. Він також запропонував Білому дому виділити ресурси гуманітарним організаціям для пошуку депортованих дітей, їхнього возз’єднання з сім’ями та психологічної підтримки.

Сенатор також закликав активізувати роботу з міжнародними організаціями, включно з Міжнародним комітетом Червоного Хреста та установами ООН, для сприяння возз’єднанню сімей.

Джерело: https://www.golosameriki.com/a/senator-menendez-in-his-letter-calls-to-the-white-house-to-assist-in-repatriation-of-ukraine-children-forcely-removed-to-russia/7203050.html