October 19, 2024
Політика

Зеленський: За час війни 17 воїнів ССО удостоєно звання Герой України, 13 із них – посмертно

Лип 29, 2023

Київ. 29 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – За час війни 2520 воїнів Сил спеціальних операцій були відзначені державними нагородами, заявив президент України Володимир Зеленський, коментуючи зустріч із військовослужбовцями ССО в Донецькій області в суботу, 29 липня.

“За час війни 17 воїнів Сил спеціальних операцій удостоєні звання Героя України. 13 із них, на жаль, посмертно. Загалом 2520 воїнів ССО відзначені державними нагородами. Дякую вам, воїни, за ваші результати для України, для всього нашого народу!”, – подякував Зеленський, повідомляє пресслужба глави держави.

Він зазначив, що наразі неможливо розкрити деталі операцій, у яких брали участь підрозділи ССО, однак наголосив, що вони завдають особливо відчутних ударів по російських терористах.

“З того, про що можна зараз говорити, звичайно, – це участь у ключових бойових операціях. Бахмут зокрема. Авдіївка, Красногорівка, Мар’їнка. Соледар. Разом з усіма захищали Київ і Гостомель, і Бучу, і Ірпінь, і Мощун, і Макаров. Острів Зміїний – це теж ССО разом із розвідкою, разом з “альфівцями” і ВМС. Кінбурнська коса. Херсон. Зараз – звільнення Старомайорського. Це теж результат, зокрема ССО”, – розповів президент.

У межах робочої поїздки на Донеччину Зеленський відвідав Часів Яр, Краматорськ, Слов’янськ, Дружківку та Костянтинівку.