October 17, 2024
Політика

Будівельних експертів не допустили до логотипу X на даху штаб-квартири соцмережі

Лип 31, 2023

Сан-Франциско. 31 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Соціальна мережа X, яка донедавна носила назву Twitter, заблокувала доступ будівельних інспекторів до величезного логотипу компанії на даху її штаб-квартири в Сан-Франциско, повідомляє MarketWatch.

Фахівці намагалися потрапити до будівлі в п’ятницю і суботу, але обидва рази їм було відмовлено в доступі.

Встановлення конструкції у вигляді величезної літери Х вимагало дозволу з міркувань безпеки і було проведено незаконно, заявила міська влада. Крім того, ще 2011 року Twitter підписала договір про оренду приміщення, який передбачав заборону на розміщення будь-яких вивісок на даху будівлі.

Логотип у вигляді великої літери “X” закріплено за допомогою мішків із піском, що становить загрозу в разі сильного вітру або землетрусу. Він також підсвічується в нічний час, що стало причиною численних скарг з боку жителів сусідніх будинків.

У самій компанії конструкцію назвали тимчасовою і пообіцяли незабаром надати додатковий коментар із приводу цієї ситуації.

Наразі незрозуміло, які санкції буде застосовано до X, однак це не перше порушення. Раніше, під час демонтажу попередньої вивіски, виявився заблокованим рух транспорту двома смугами на жвавому перехресті неподалік від штаб-квартири.

Незважаючи на розбіжності з місцевою владою і порушення містобудівних норм, у суботу власник X Ілон Маск написав у своєму акаунті в соцмережі, що його компанія, на відміну від багатьох інших, не переноситиме головний офіс за межі Сан-Франциско, хоча йому надходили “щедрі пропозиції” в обмін на переїзд.