October 17, 2024
Політика

УЗ надаватиме повний комплекс послуг транзитних перевезень вантажів на території Молдови

Лип 31, 2023

Київ. 31 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – АТ “Укрзалізниця” (УЗ) надаватиме послуги перевезення вантажів транзитом територією Молдови, повідомила пресслужба компанії в понеділок.

Згідно з договором, який уклали філія “Центр транспортної логістики” (ЦТЛ) і залізничний оператор Молдови Calea Ferată din Moldova (CFM), УЗ зможе надавати комплекс послуг з організації перевезення вантажів транзитом територією Молдови в усіх сполученнях.

Це дасть змогу підсилити експортні можливості УЗ і наростити обсяг перевезень стратегічно важливих експортних вантажів, наголосив член правління УЗ В’ячеслав Єрьомін.

“Перемовини з колегами з Молдови завершилися успішно, і новим договором ми зафіксували домовленості про надання нашою компанією повного комплексу послуг транзитних перевезень вантажів через Молдову. Відтепер вантажовідправник отримає послугу “єдиного вікна” і йому не потрібно буде укладати окремі договори на оренду вагонів, експедирування, шукати контрагента. Ми надаватимемо комплексний сервіс перевезень і територією України, і Молдови”, – наведено в повідомленні слова Єрьоміна.

Зазначено, що вантажовідправникам для отримання послуг необхідно укласти договір про надання транспортно-експедиторських послуг. Умови виконання обсягів і можливі знижки обумовлюватимуться протоколом погодження договірної ціни між замовником послуг і філією ЦТЛ.

Раніше повідомлялося, що УЗ запустила послугу перевезення контейнерів інтермодальними поїздами, на першому етапі до Гданська (Польща). В Україні вантажі відправлятимуть із чотирьох міст – Києва, Одеси, Дніпра, Вінниці.

Джерело: https://www.uz.gov.ua/press_center/up_to_date_topic/615947/