October 17, 2024
Політика

Трамп впевнено випереджає свого опонента з праймеріз Десантіса, незважаючи на судові розгляди – опитування

Сер 1, 2023

Київ. 01 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Колишній президент США Дональд Трамп продовжує значно випереджати решту кандидатів у президенти країни від Республіканської партії, зокрема губернатора Флориди Рона Десантіса, свідчать результати опублікованого у понеділок опитування.

За даними опитування для The New York Times, Трамп отримує 54% голосів, його основний опонент із праймеріз республіканців Десантіс – 17%.

Решта потенційних учасників передвиборчих перегонів від Республіканської партії, зокрема колишній віцепрезидент Майк Пенс і ексгубернаторка Південної Кароліни та експосол США в ООН Ніккі Гейлі, отримують по 3% голосів і менше.

Опитування проводилось 23-27 липня. У ньому взяли участь понад 1,3 тис. осіб.

Американські ЗМІ нагадують, що Трамп наразі є фігурантом низки судових розглядів. Прокуратура обвинуватила його за 37 пунктами. Експрезидент, зі свого боку, не визнав себе винним, назвав обвинувачення абсурдом і прикладом зловживання владою з боку Білого дому.

Про намір поборотися за висування у президенти від республіканців заявили вже кілька людей, зокрема Трамп, губернатор штату Флорида Десантіс, сенатор-республіканець від штату Південна Кароліна Тім Скотт та колишня постпред США в ООН Гейлі.