October 17, 2024
Економіка

Через повені в Пекіні загинули 11 осіб

Сер 1, 2023

Київ. 1 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Щонайменше 11 людей загинули і ще 27 зникли безвісти через повінь у Пекіні, повідомляє Associated Press.

За даними агентства, влада китайської столиці також оголосила евакуацію для понад 50 тис. жителів, будинки яких розташовані в затоплених районах.

У Пекіні перекрито рух деякими трасами, закрито залізничні станції.

Найсильніші зливи в Пекіні та інших містах країни спричинив тайфун “Доксурі”. Напередодні в країні зафіксували рекордну кількість опадів цього року.

Раніше “Доксурі” обрушився на Філіппіни, тиждень негоди призвів до загибелі 39 осіб. Тисячі людей залишилися без даху над головою, або були змушені евакуюватися. Також тайфун приніс проливні дощі та сильний вітер на Тайвань, особливо постраждав архіпелаг Пенху в південній частині Тайванської протоки.

Крім того, метеорологи попереджають про наближення тайфуну “Ханун”, який вдарить по Китаю цього тижня.

“Ханун” у вівторок обрушився на японський острів Окінава. Тайфун, що рухається зі швидкістю 20 км/год, спричинив сильні вітри, швидкість яких досягла 45 м/с.

Через тайфун у вівторок на Окінаві тимчасово закрився офіс місцевої адміністрації. Крім того, влада острова скасувала сотні рейсів в аеропорту Наха.