October 17, 2024
Економіка

Кабмін пропонує посилити адміністративну відповідальність за порушення правил рибальства

Сер 1, 2023

Київ. 1 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Кабінет Міністрів зареєстрував у Верховній Раді України законопроєкт №9546 “Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності у сфері простежуваності водних біоресурсів та/або продукції з них”, повідомив представник Кабміну в парламенті Тарас Мельничук у телеграмі.

Згідно з повідомленням, уряд пропонує доповнити Кодекс України про адміністративні правопорушення статтею 107-3, якою встановити відповідальність у сфері простежуваності водних біоресурсів та/або продукції з них.

Документом передбачено внесення змін до статей 221 та 255 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Ними передбачається розширення повноважень суддів районних, районних у місті, міських або міськрайонних судів, яким інкримінується розгляд справ про адміністративні правопорушення, передбачені частиною третьою статті 107-3 КУпАП. Посадовим особам органів рибоохорони буде дозволено складати протоколи про адміністративні правопорушення, передбачені зазначеною частиною статті 107-3 КУпАП.

Зміни до статті 240 Кодексу України про адміністративні правопорушення дозволять органам рибоохорони розглядати справи про адміністративні правопорушення, пов’язані з порушенням правил рибальства та охорони рибних запасів, передбачені, зокрема, частиною першою та другою статті 107-3 КУпАП.

Джерело: https://t.me/tmelnychuk/2827