October 17, 2024
Політика

Погоджено виплату допомоги за програмою "єВідновлення" на майже 400 млн грн

Сер 1, 2023

Київ. 1 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – У рамках програми “єВідновлення” вже погоджено виплату допомоги 4806 заявникам на загальну суму 389 млн грн, кошти можуть бути використані заявниками на ремонт власного будинку, повідомила пресслужба Мінвідновлення.

“Це лише перший етап і він покриває лише невеликі за обсягом ремонти. 1 серпня переходимо на наступний етап – запуск компенсації за знищене житло. Для тих українців, чиє житло залишилося на окупованих територіях, або чиє житло було пошкоджено і вже зроблено або потребує капітального ремонту житла – вже розробляються та затверджуються механізми, зокрема спільно з міжнародними фінансовими інституціями”, – наведено у релізі слова віцепрем’єр-міністра з відновлення України Олександра Кубракова.

Як повідомлялося, 10 травня стартувала програма державної допомоги “єВідновлення”, що передбачає надання допомоги на поточний ремонт житла, пошкодженого внаслідок війни. Максимальна сума на один об’єкт – 200 тис. грн.

Грошові кошти можна використати на придбання будівельних матеріалів, оплату будівельних робіт, а також на послуги підрядників, які мають відповідні коди для роботи, а їхні продавці подали заявку на участь у програмі через портал “Дія”.

Загалом зі старту реалізації програми “єВідновлення” 10 травня українці вже подали 31176 заяв для отримання грошової допомоги на дрібний ремонт пошкодженого житла. При органах місцевого самоврядування створено 520 комісій, які розглядають заяви, обстежують пошкоджене житло та ухвалюють рішення про призначення допомоги, яку можна витратити на ремонт житла.

Найбільше заяв подали жителі Харківської, Київської, Херсонської, Миколаївської та Донецької областей.