October 17, 2024
Політика

НАУ має намір оскаржити в суді догану ректору вишу Луцькому

Сер 1, 2023

Київ. 1 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Національний авіаційний університет (НАУ) має намір оскаржити в суді догану міністра освіти і науки Оксена Лісового ректору вишу Максиму Луцькому.

У повідомленні пресслужби університету зазначили, що підставою для догани стало нібито порушення законодавства про освіту та вимог контракту, зокрема невідповідність вимогам щорічного звіту керівника вишу.

“Водночас, про які саме “порушення” йдеться, наразі не відомо, аргументів та мотивів такого рішення Кадровою комісією МОН до цього часу НАУ не надано”, – наголосили у виші.

У НАУ також заявляють, що в щорічному звіті Луцький надав вичерпну інформацію про результати роботи та рівні досягнення цільових показників діяльності закладу, визначені контрактом.

“Жодних порушень, як і порушень трудової дисципліни, ректором НАУ допущено не було. Наказ МОН “Про застосування дисциплінарного стягнення до ректора Національного авіаційного університету” буде оскаржено в судовому порядку”, – йдеться в повідомленні.

Крім того, адміністрація НАУ засуджує “мотивовані спроби дестабілізації роботи будь-яких закладів вищої освіти в Україні, які працюють в умовах війни, забезпечують належний рівень освітніх послуг, а також посідають сьогодні в рейтингах популярності серед абітурієнтів (за кількістю поданих ними заяв) провідні позиції”.

Як повідомлялося, 28 липня міністр освіти і науки України Оксен Лісовий підписав наказ про оголошення догани ректору НАУ Максиму Луцькому. Підставою для догани стало порушення законодавства про освіту та вимог контракту.