October 17, 2024
Політика

США впровадили для громадян Угорщини обмеження на поїздки

Сер 1, 2023

Київ. 1 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Вашингтон у вівторок запровадив обмеження щодо громадян Угорщини, тепер дозвіл на поїздки до США діє для них рік, і використовувати його можна лише один раз, повідомляє американське посольство в Будапешті.

“Сьогодні ми сповістили уряд Угорщини, що термін дії електронної системи дозволу на поїздки (ESTA) для власників угорських паспортів скоротили з двох до одного року. На додаток до цього, термін дії ESTA для власників угорських паспортів буде обмежений одноразовим використанням”, – наголошується в пресрелізі, оприлюдненому у вівторок на сайті дипмісії США.

Скорочення терміну дії ESTA вплине лише на нові заяви на отримання цього документа. Усі дозволи, видані до 1 серпня 2023 року, залишаються дійсними протягом двох років і для багаторазового в’їзду.

У документі уточнюється, що побоювання Вашингтона пов’язані з тим, що в період із 2011 до 2020 року Угорщина надала громадянство приблизно 1 млн осіб у межах спрощеного процесу натуралізації “без вжиття належних заходів безпеки для перевірки їхньої особи”. США наголошують, що влада Угорщини вирішила “не приділяти належної уваги проблемам безпеки, що виникли через застосування спрощеного процесу натуралізації, у зв’язку з чим процедури для всіх власників угорських паспортів щодо використання програми безвізового в’їзду (VWP) змінено”.

Наголошується, що візові обмеження діятимуть доти, доки Будапешт не вирішить відповідні безпекові питання.

Зі свого боку Associated Press повідомляє, що VWP дає змогу власникам паспортів 40 країн перебувати у США з питань роботи або в туристичних цілях до 90 днів. Угорщина – єдина з цих країн, щодо якої впровадили обмежувальні заходи в рамках VWP.