October 17, 2024
Політика

СБУ затримала співробітника військкомату на Полтавщині, який за хабарі допомагав ухилянтам

Сер 1, 2023

Київ. 1 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Служба безпеки України затримала співробітника Миргородського центру комплектування та соціальної підтримки в Полтавській області, який за хабарі допомагав в ухиленні від призову на військову службу, інформують в СБУ.

У повідомленні СБУ в телеграм-каналі у вівторок зазначено, що за $6 тис. зловмисник робив для ухилянтів документи, що надавали можливість безперешкодного перетину державного кордону України.

“Співробітники СБУ та Національної поліції затримали посадовця на гарячому, коли він передавав своєму клієнту раніше оплачену фіктивну довідку”, – йдеться в повідомленні.

За матеріалами слідства, фігурант був у змові з іншими співробітниками Миргородського та Лубенського територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Полтавської області, – за їхньою допомогою він підшукував клієнтів і готував документи, які давали змогу чоловікам виїжджати за кордон.

“Зокрема, спочатку клієнту “допомагали” отримати висновок військово-лікарської комісії про непридатність до військової служби за фіктивним діагнозом, а потім і зовсім знімали з військового обліку”, – уточнюють в СБУ.

За наявними даними, посадовець раніше вже сприяв своїм знайомим ухилятися від мобілізації.

Під час обшуків за місцями проживання та роботи фігуранта, а також у декількох районних військкоматах правоохоронці виявили документи, що підтверджують протиправну діяльність. Також знайдено значну суму готівки, зокрема отриману посадовцем від "клієнта", і декілька десятків пакетів документів на потенційних ухилянтів.

Тривають слідчі дії щодо встановлення всіх учасників протиправної схеми та притягнення їх до відповідальності.

Наразі фігуранту готується повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Джерело: https://t.me/SBUkr/9114?single