October 17, 2024
Економіка

BMW поліпшила річні прогнози поставок і маржі EBIT автомобільного сегмента

Сер 1, 2023

Київ. 1 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Німецька Bayerische Motoren Werke AG покращила прогнози показників на весь 2023 рік, ідеться у пресрелізі компанії.

BMW тепер очікує високих темпів зростання поставок за підсумками року в своєму автомобільному сегменті, тоді як раніше прогнозувала їх незначне підвищення.

Прогноз маржі EBIT підрозділу підвищено до 9-10,5% з 8-10%.

Вільний грошовий потік (FCF) автомобільного сегмента очікується на рівні вище 6 млрд євро із урахуванням зростання запасів та інвестицій в електрифікацію машин. Компанія також прогнозує збільшення витрат для постачальників.

За попередньою оцінкою, доподаткова рентабельність концерну становила 12,6% у першому півріччі та 11,3% у другому кварталі.

Обсяги продажу автомобільного підрозділу зросли в січні-червні на 4,7% у річному вираженні, до 1,2 млн одиниць, а його маржа EBIT становила 10,6% за перші шість місяців і 9,2% у квітні-червні (у другому кварталі 2022 року – 8,2%).

Сегмент також отримав FCF у розмірі 3,1 млрд євро за півріччя і 1,2 млрд євро за квартал за негативного впливу зростання витрат на сировину і матеріали.

BMW опублікує звіт за перше півріччя в четвер. Акції компанії втрачають у ціні 5,9% на торгах у вівторок.