October 18, 2024
Економіка

"Каметсталь" відновлює водовід підвищеного тиску для безперебійного охолодження доменних печей водою

Сер 1, 2023

Київ. 1 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Завод “Каметсталь” гірничо-металургійної групи “Метінвест”, створений на потужностях Дніпровського металургійного комбінату (ДМК, Кам’янське Дніпропетровської обл.), відновлює водовід підвищеного тиску, що постачає воду для охолодження доменних печей.

Згідно з пресрелізом, основні роботи виконуються на ділянці водоводу, який забезпечує водою технологічне охолодження доменної печі №1М. Тривала експлуатація комунікацій, прокладених під землею, призвела до значного зносу труб. Щоб уникнути аварійних ситуацій і водночас мати змогу надалі максимально точно та швидко оцінювати стан комунікацій, фахівці цеху водопостачання під час капремонту внесли певні конструктивні зміни до схеми водопостачання. Зокрема, 20 м водоводу, призначених для повної заміни труб, вирішено винести на поверхню, виключивши зі схеми старі підземні комунікації на цьому відрізку.

Фахівці-ремонтники встановлюють опору для підтримки надземної ділянки водоводу, монтують нові труби, встановлюють нову запірну арматуру.

“Ми виконуємо превентивні ремонти комунікацій з головною метою – безперебійно забезпечувати водопостачанням технологічні процеси на основному виробничому обладнанні, зокрема на доменних печах. Новий підхід до капремонту водогону ДУ 800 дає змогу надалі прискорити та підвищити якість візуальної оцінки стану трубопроводу та ремонтних втручань. Адже від стабільної роботи обладнання на кожній ділянці залежить загальний результат роботи підприємства”, – зазначив начальник цеху водопостачання В’ячеслав Гревцев, якого цитує пресслужба.

“Каметсталь” створено на базі ПрАТ “Дніпровський коксохімічний завод” (ДКХЗ) і ЦМК ПАТ “Дніпровський металургійний комбінат” (ДМК).

Згідно зі звітом материнської компанії групи “Метінвест” за 2020 рік, Metinvest B.V. (Нідерланди) належало 100% акцій ДКХЗ.

Джерело: https://www.facebook.com/kametstal