October 18, 2024
Економіка

Кабмін уточнив порядок володіння подружжям земділянками сільгосппризначення

Сер 1, 2023

Київ. 1 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Кабінет Міністрів вніс зміни до порядку здійснення перевірки відповідності набувача або власника земельної ділянки сільськогосподарського призначення вимогам, визначеним статтею 130 Земельного кодексу України.

Як повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук у телеграмі, відповідне рішення ухвалено на засіданні уряду у вівторок.

Згідно з повідомленням, уряд передбачив, що у разі, коли земельна ділянка сільськогосподарського призначення перебуває у спільній сумісній власності подружжя, площа земельної ділянки с/г призначення враховується у загальній площі земельних ділянок лише того з подружжя (колишнього подружжя), за яким зареєстровано право власності.

Раніше у ст. 130 Земельного кодексу України не допускалося набуття права власності на земельні ділянки сільгосппризначення за відплатними договорами у разі відсутності у набувача права власності документів, що підтверджують джерела походження коштів або інших активів, за рахунок яких набувається таке право.

Джерело: https://t.me/tmelnychuk/2836