October 28, 2024
Політика

ДБР затримало на Львівщині заступника комісара військової частини, який змушував солдатів будувати йому маєток

Сер 24, 2023

Київ. 24 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) затримали у Львівській області заступника командира військової частини, який змушував солдатів будувати йому маєток, інформують у бюро.

“Працівники ДБР викрили на системних зловживаннях заступника командира однієї з військових частин Львівщини. Зокрема, посадовець дав вказівку бійцям будувати для нього маєток”, – йдеться в повідомленні бюро на сайті відомства в четвер.

За інформацією бюро, із середини липня цього року солдати, замість виконання своїх обов’язків з оборони та захисту України, працювали на приватному об’єкті командира.

“До ремонтно-будівельних робіт на своїй двоповерховій віллі він залучив сімох військовослужбовців. Також, за оперативними даними, посадовець налагодив на території військового містечка роботу підпільного магазину, яким керувала його дружина. За наявними даними, у ньому військовослужбовцям продавали продукти харчування, які держава офіційно виділяла для забезпечення військових”, – зазначено в повідомленні.

Під час обшуків за місцем проживання фігуранта правоохоронці вилучили документацію та велику суму грошей у різній валюті.

Заступника командира підозрюють у зловживанні службовим становищем (ч. 5 ст. 426-1). Готують клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Процесуальне керівництво здійснює Спеціалізована прокуратура в галузі оборони Західного регіону.