October 28, 2024
Економіка

Київ цінує лідерство Норвегії в підтримці України – Зеленський

Сер 24, 2023

Київ. 24 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Президент України Володимир Зеленський подякував Норвегії за лідерство у військовій, економічній та політичній підтримці України.

“Ви дійсно нам дуже сильно допомогли, допомогли пройти цю зиму, захищаючи життя цивільного населення нашої держави”, – сказав він у четвер у Києві на пресконференції після зустрічі з прем’єр-міністром Норвегії Йонасом Гар Стере.

“Ми дуже цінуємо весь норвезький народ, який разом з Україною був з першого дня повномасштабної війни, з кожною секундою російської агресії. І щодня протягом цієї війни ми відчували, що Норвегія справді хоче допомогти Україні відновити мир”, – сказав Зеленський.

За його словами, “ми цінуємо п’ятирічну програму підтримки України. Це надзвичайно корисний приклад для всіх у світі, які цінують стабільність і міжнародний порядок, заснований саме на правилах”.

Зеленський зауважив, що Норвегія активно долучається і до глобальних зусиль із реалізації Формули миру. “Дякую за ваше лідерство в приєднанні до декларації “Великої сімки” щодо гарантій безпеки”, – сказав він.