October 28, 2024
Економіка

T-Mobile скоротить близько 5 тис. співробітників, або 7% штату

Сер 24, 2023

Київ. 24 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Американський оператор послуг зв’язку T-Mobile US Inc. повідомив співробітникам про намір скоротити майже 7% персоналу, йдеться в повідомленні компанії на сайті Комісії з цінних паперів і бірж (SEC) США.

У третьому кварталі T-Mobile розраховує зафіксувати доподаткові витрати розміром близько $450 млн у зв’язку зі звільненнями.

Під скорочення штату підпадуть близько 5 тис. осіб, переважно корпоративного персоналу та працівників бек-офісу, зазначив глава компанії Майк Сіверт у листі співробітникам, також розміщеному на сайті SEC. Заходи не стосуватимуться фахівців із роботи з клієнтами та роздрібного продажу.

“Після цього я не передбачаю додаткових масштабних скорочень у компанії в найближчому майбутньому”, – пояснив Сіверт.

Скорочувані позиції здебільшого або дублюють інші, або пов’язані з мінливими системами та процесами, або не узгоджуються з поточними пріоритетами компанії, йдеться в листі. При цьому в деяких сферах діяльності впроваджуватимуться більш централізовані моделі, які дадуть змогу підвищити ефективність і знизити витрати. T-Mobile також зменшить витрати на зовнішніх фахівців.

Оператор планує про це повідомити кожному зі звільнених співробітників до кінця вересня.

Акції T-Mobile дешевшають на 1,5% на торгах у четвер.