October 27, 2024
Економіка

Новим головбухом НБУ після виходу Лукасевича на пенсію стала його заступниця Снігурська

Сер 25, 2023

Київ. 25 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Головний бухгалтер – директор департаменту бухгалтерського обліку Національного банку України Богдан Лукасевич, який обіймав цю посаду з 2011 року, пішов на пенсію, йдеться в повідомленні НБУ на його сайті в четвер.

“Новим головним бухгалтером – директором департаменту бухгалтерського обліку з 25 серпня 2023 року призначено Людмилу Снігурську. На цю посаду її переведено з посади заступника директора – начальника управління податків і звітності департаменту бухгалтерського обліку, яку вона обіймала з 2016 року”, – зазначив Нацбанк.

Він уточнив, що в сферу відповідальності Снігурської входитиме, зокрема: встановлення загальних вимог до облікової політики та правил ведення бухобліку і складання фінзвітності в банках і небанківських фінустановах; визначення облікової політики НБУ; складання фінансової, податкової, іншої звітності та бухгалтерський облік внутрішньобанківських операцій НБУ.

Лукасевич пропрацював у Національному банку 25 років і 50 років – у професії, йдеться в релізі. До приходу на посаду головного бухгалтера – директора департаменту бухгалтерського обліку він у 2005-2011 роках очолював департамент аудиту.

Снігурська почала роботу в Нацбанку 2004 року головним економістом департаменту бухгалтерського обліку. До цього працювала викладачем кафедри банківської та страхової справи Міжрегіональної академії управління персоналом, бухгалтером у низці київських підприємств. З 2004 року кандидат економічних наук, з 2011 року – доцент кафедри обліку та аудиту.