October 17, 2024
Політика

Міжнародна боксерська асоціація втратила визнання МОК

Чер 22, 2023

Київ. 22 червня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Делегати позачергової сесії Міжнародного олімпійського комітету (МОК) проголосували за позбавлення визнання Міжнародної боксерської асоціації (IBA), рішення ухвалили абсолютною більшістю голосів.

Раніше МОК висловив невдоволення тим, як тривають реформи в IBA, яку з 2020 року очолює росіянин Умар Кремльов. Виконком МОК рекомендував відсторонити IBA від організації олімпійського турніру в Лос-Анджелесі 2028 року. Після цього голова МОК Томас Бах прийняв рішення про скликання позачергової сесії 22 червня.

IBA зажадав анулювати рекомендації МОК про відкликання ліцензії, а також подав термінове прохання призупинити її виконання до винесення в арбітражі остаточного рішення.

МОК призупинив членство IBA 2019 року через претензії до системи управління організації, її фінансів і суддівства. IBA не організовувала кваліфікаційних і основних змагань Олімпіади 2020 року в Токіо і не буде допущена до організації боксерських олімпійських турнірів у Парижі 2024 року і Лос-Анджелесі 2028 року. Обов’язки Міжнародної боксерської асоціації поки що виконує МОК.