October 27, 2024
Економіка

Росіяни продовжують вивозити дітей із окупованих територій – Центр нацспротиву

Сер 25, 2023

Київ. 25 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Окупаційна адміністрація тимчасово окупованих територій (ТОТ) України продовжує вивозити українських дітей у Росію, повідомляють на сайті Центру національного спротиву в четвер, 24 серпня.

“Зафіксовано чергові випадки вивезення дітей з ТОТ до санаторіїв і баз відпочинку на території РФ під приводом “відпочинку та оздоровлення”, – йдеться в повідомленні.

Зокрема, джерела Центру національного спротиву повідомляють про перебування українських дітей на території Кабардино-Балкарської республіки РФ і Новосибірської області.

Як повідомлялося, 1 серпня уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до спеціального представника генерального секретаря ООН з питань дітей та збройних конфліктів Вірджинії Гамби з проханням отримати від російської сторони списки депортованих українських дітей і передати їх Україні.

“У доповіді уповноважена з прав дитини Російської Федерації (Марія Львова-Бєлова – ІФ-У) повідомляє, що Росія за 2022 рік вивезла з України понад 700 тисяч українських дітей”, – написав Лубінець у телеграм-каналі.

Джерело: https://sprotyv.mod.gov.ua/vorog-prodovzhuye-vykradaty-ukrayinskyh-ditej/