October 27, 2024
Економіка

ЗС України наблизилися до другої лінії оборони РФ у Запорізькій області – ISW

Сер 25, 2023

Київ. 25 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – 24 серпня українські війська провели наступальні операції щонайменше на двох ділянках фронту, просунулися поблизу Бахмута і на заході Запорізької області, йдеться в огляді американського Інституту вивчення війни (ISW).

Зазначається, що українські війська наблизилися до другої лінії оборони Росії неподалік Роботиного на заході Запорізької області, ще більше розширивши прорив російських оборонних ліній у цьому районі.

“На геолокаційних кадрах, опублікованих 24 серпня, видно, що українські війська просунулися далі в напрямку російських оборонних рубежів на захід від Вербового (18 км на південний схід від Оріхова) і на півдні від Роботиного (10 км на південь від Оріхова)”, – зазначено в огляді.

Також ISW посилається на російського блогера, який підтвердив прорив ЗСУ оборонних ліній РФ у Запорізькій області і заявив, що “це критичний момент на полі бою”. Таким чином, припускають аналітики Інституту, російським військам необхідно утримувати свої позиції щонайменше ще півтора місяця, щоб спробувати домогтися успіхів на іншій ділянці лінії фронту і спробувати змінити ситуацію на полі бою на свою користь.

Крім того, ЗСУ 24 серпня продовжили контрнаступ на бахмутському напрямку і просунулися на північ від Бахмута. На кадрах із геолокацією, опублікованих 24 серпня, видно, що українські війська просунулися на захід від н.п. Залізнянське (12 км на північний захід від Бахмута).

Також, зазначено у зведенні ISW, українські сили здійснили наступ біля Кліщіївки (7 км на південний захід від Бахмута) і захопили російські передові позиції на захід від населеного пункту.

Джерело: https://www.understandingwar.org/backgrounder/russian-offensive-campaign-assessment-august-24-2023