October 27, 2024
Економіка

При Мінреінтеграції створено робочу групу з розробки стратегії перехідного законодавства для деокупованих територій

Сер 25, 2023

Київ. 25 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – При Міністерстві реінтеграції тимчасово окупованих територій створено робочу групу з розробки стратегії щодо перехідного законодавства для деокупованих територій.

“Днями в Національному інформаційному бюро відбулась нарада під головуванням віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук за участі представників громадських організацій. Її було присвячено правовому режиму на територіях, які будуть деокуповані. Учасники погодились, що питання перехідного правосуддя потребують комплексного підходу і внесення змін до багатьох нормативних актів”, – ідеться в повідомленні пресслужби міністерства.

Зазначається, що для цього створено робочу групу з розроблення стратегії, на базі якої міністерства та відомства напрацьовуватимуть профільні законопроєкти щодо зміни законодавства.

Зокрема, йдеться про такі складові як перехідний період, конвалідація правочинів, актів цивільного стану та судових рішень, що траплялися на окупованих територіях, люстрація, амністія та інші питання перехідного правосуддя.

Джерело: https://t.me/minre_ua/4045