October 27, 2024
Економіка

Долар стабільний до євро і фунта, слабко зміцнюється в парі з єною

Сер 25, 2023

Нью-Йорк. 25 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Долар США стабільний до євро і фунта стерлінгів, слабо зміцнюється до єни в п’ятницю напередодні виступу глави Федеральної резервної системи (ФРС) Джерома Павелла на економічному симпозіумі в Джексон-Гоулі.

Трейдери вважають, що Павелл на цьому заході окреслить, які чинники враховуватиме ФРС, ухвалюючи рішення про те, коли слід завершити підйом базової процентної ставки і коли настане час для того, щоб розпочати її зниження.

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара до шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), додає 0,19%, ширший WSJ Dollar Index – 0,02%.

Президент Федерального резервного банку (ФРБ) Філадельфії Патрік Гаркер заявив у Джексон-Гоулі в четвер, що ФРС, на його думку, вже підняла ставку досить високо, щоб домогтися зниження темпів інфляції в США до рівня в 2% у найближчі роки.

Водночас голова ФРБ Бостона Сьюзен Коллінз вважає, що Федрезерву, можливо, доведеться “зробити більше”.

“Я поки що не бачу того ослаблення економіки, яке, на мою думку, має бути частиною стійкого тренду, що дасть змогу домогтися повернення інфляції в США до 2% у розумні терміни”, – заявила Коллінз в інтерв’ю газеті Financial Times.

Гаркер, який, на відміну від Коллінз, цьогоріч має право голосу у Федеральному комітеті з операцій на відкритому ринку (FOMC), зазначив, що грошово-кредитна політика в США вже є обмежувальною і Федрезерву варто було б зберігати ставку на нинішньому рівні до кінця поточного року, оцінюючи, у який спосіб ця політика впливає на економіку.

Курс євро до долара США за даними на 9:15 кч становить $1,0810 порівняно з $1,0811 на закриття попередньої сесії.

Фунт торгується на рівні $1,2598 порівняно з $1,2601 напередодні.

Вартість долара в парі з єною збільшилася до 145,95 єни проти 145,84 єни за підсумками торгів у четвер.

Президентка Європейського центрального банку (ЄЦБ) Крістін Лагард також виступить у Джексон-Гоулі в п’ятницю. Голова Банку Японії Кадзуо Уеда візьме участь в одній з панельних дискусій на заході.