October 27, 2024
Економіка

Стикування космічного корабля Сrew Dragon із МКС заплановано на 27 серпня – NASA

Сер 25, 2023

Вашингтон. 25 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Пристикування американського багаторазового пілотованого космічного корабля Crew Dragon компанії SpaceX із чотирма астронавтами на борту до Міжнародної космічної станції (МКС) заплановано на 27 серпня, повідомляє в п’ятницю NASA.

Запуск американського багаторазового пілотованого космічного корабля Crew Dragon компанії SpaceX до МКС, який готували в п’ятницю, було перенесено на добу. Через це зсунулася і дата пристикування. Воно має відбутися в неділю о 08:50 за часом Східного узбережжя США (о 15:50 кч).

До складу міжнародного екіпажу в межах місії Crew-7 входять жінка-астронавтка NASA Жасмін Могбелі, астронавт Європейського космічного агентства (ESA) данець Андреас Могенсен, астронавт Японського агентства аерокосмічних досліджень (JAXA) Сатосі Фурукава та космонавт “Роскосмосу” Костянтин Борисов.

Запуск корабля передбачається здійснити за допомогою ракети-носія Falcon 9 зі стартового комплексу 39A Космічного центру імені Кеннеді у Флориді в суботу о 03:27 за часом Східного узбережжя США (10:27 за київським часом).