October 27, 2024
Політика

Готуються проєкти трансформації та реконструкції старих радянських типових шкіл – Лісовий

Сер 25, 2023

Київ. 25 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Міністр освіти і науки Оксен Лісовий розповів про плани трансформації та реконструкції старих радянських типових шкіл.

“У школі ми також прагнемо повністю трансформувати освітній простір. Для цього сьогодні, за ініціативою віцепрем’єр-міністра, підписано договір із низкою громадських організацій та архітектурних компаній щодо розроблення нових типових проєктів закладів середньої та дошкільної освіти. Це проєкти багаторазового використання, які насамперед будуть спрямовані на трансформацію та реконструкцію старих радянських типових шкіл”, – сказав він на “Серпневій конференції” в п’ятницю.

За словами міністра, на сьогодні готують реконструкцію п’яти типових проєктів, а фінансування цієї програми вже розпочалося.

Крім того, згідно з презентованим баченням майбутньої освіти в Україні, трансформація середньої освіти передбачатиме: оновлення моделі дизайну та відбудову закладів середньої освіти, що гарантуватиме комфортні та безпечні умови; мережа закладів середньої освіти відповідатиме потребам територіальних громад; оновлена мережа закладів освіти матиме достатнє фінансування та функціонуватиме відповідно до потреб регіонів.

Цілями реформи середньої освіти також будуть: початкова освіта забезпечує всебічний розвиток дитини, її талантів, здібностей, компетентностей та наскрізних умінь; базова освіта забезпечує формування компетентностей, необхідних для продовження навчання у старшій школі або здобуття професії; профільна освіта забезпечує вільний вибір освітньої траєкторії учня; система освітніх оцінювань на всіх рівнях здобуття освіти є справедливою та інформативною; оновлена модель сертифікації учнівських навчальних закладів є справедливою та інформативною; система оцінювання на всіх рівнях здобуття освіти є справедливою та інформативною.