October 26, 2024
Економіка

Проблема якісного навчання студентів із порушенням слуху у вишах потребує вирішення – Лісовий

Сер 25, 2023

Київ. 25 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Міністр освіти і науки Оксен Лісовий заявляє, що проблема якісного навчання глухих і слабочуючих студентів у вишах потребує вирішення.

“Я не готовий відповісти на це запитання. Упевнений, що сучасні технології дають змогу це робити… Але, однозначно, це важлива проблема, і її необхідно вирішувати, вирішувати нам у системі освіти”, – сказав він на “Серпневій конференції” в п’ятницю, відповідаючи на запитання, чи розробляються в Україні якісь диджитал-програми, які давали б змогу глухим студентам навчатися у вишах без перекладача.

У свою чергу віцепрем’єр з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров зазначив, що уряд наразі працює над стратегією інновацій, яку презентують у листопаді, одним із напрямів якої буде “технології в медицині”.

“Ми розуміємо, що буде багато ветеранів, які постраждали під час війни, ми розуміємо, що необхідно створювати для всіх громадян рівні умови для розвитку. Це буде окремий напрям, де ми шукатимемо найкращі можливості у світі для того, щоб їх використовувати в Україні… Я впевнений, що ми з Оксеном працюватимемо над окремою стратегією, як впровадити технології та допомогти кожній дитині”, – додав він.