October 26, 2024
Політика

У РФ розглядають можливість додатково призвати 450 тисяч осіб – Буданов

Сер 25, 2023

Київ. 25 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – РФ розглядає варіант додаткового призову в окупаційну армію 450 тисяч осіб, а процес мобілізації всередині РФ не припинявся, заявив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов.

Як повідомив в інтерв’ю проєкту Радіо Свобода “Крим. Реалії” Буданов, восени 2022 року “кремлівський режим” зміг мобілізувати близько 350 тисяч осіб.

“Усі якось так вважають, що призвали – і все. Ні – призов (у РФ – ІФ-У) триває щомісяця. Називається “прихована мобілізація”. Є такий термін. Від 20 до 22 тисяч щомісяця призивається за мобілізацією. Зараз вони розглядають варіант – це ще не вирішене до кінця питання – щодо призову додатково 450 тисяч”, – розповів він.

За словами начальника ГУР, відповідний намір РФ свідчить про реальний масштаб втрат серед особового складу на війні проти України, який намагається приховати держава-агресор.

“Це наводить на запитання: а навіщо така кількість, якщо втрати, як кажуть, мізерні? Ну ось ви й побачите, що правда буде десь посередині”, – зазначив Буданов.