October 26, 2024
Економіка

Нафта злегка уповільнила зростання після виступу Павелла, Brent близько $84,3 за барель

Сер 25, 2023

Київ. 25 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Ціни на нафту залишаються в плюсі ввечері в п’ятницю, незважаючи на зміцнення долара США після “яструбиних” заяв голови Федеральної резервної системи (ФРС) Джерома Павелла.

Жовтневі ф’ючерси на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 17:59 кч подорожчали на $0,93 (1,12%) – до $84,29 за барель.

Котирування ф’ючерсів на WTI на жовтень на торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) на цей час підвищилися на $0,79 (1%) – до $79,83 за барель.

ФРС не закінчила боротьбу з високою інфляцією і може знову підвищити відсоткові ставки в разі потреби, заявив Павелл на економічному симпозіумі в Джексон-Хоулі.

“Незважаючи на те, що інфляція знизилася з пікових значень, і ми це вітаємо, вона залишається надто високою”, – сказав глава регулятора.

Після цих висловлювань індекс DXY, що відображає вартість американської валюти щодо шести інших основних світових валют, підвищується на 0,4% під час торгів у п’ятницю, що обмежує привабливість сировинних товарів, які торгуються за долари США.

Тим часом індійський міністр нафти Хардіп Сінгх Пурі в інтерв’ю CNBC зазначив, що високі ціни на нафту дають змогу задовольнити короткострокові потреби постачальників, але коли світова економіка й без того перебуває під тиском, у певний момент може статися розворот, і попит впаде.