October 25, 2024
Політика

Від початку пожеж у Греції було затримано 79 підозрюваних у підпалах

Сер 26, 2023

Київ. 26 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – У Греції правоохоронці підозрюють 79 осіб у навмисних підпалах, що спровокували лісові пожежі, повідомив представник уряду Павлос Марінакіс.

“Поліцейське розслідування триває (…) Наразі зафіксовано понад 140 затримань і арештів, 79 з яких пов’язані з підпалами. Максимальне покарання за них – довічне ув’язнення, всі вони є кримінальними злочинами”, – передають слова Марінакіса місцеві ЗМІ.

Як повідомлялося раніше, міністр Греції з питань кліматичної кризи та цивільної оборони Васіліс Кікіліас заявив, що деякі з грецьких пожеж на північному сході країни й недалеко від Афін було розпочато навмисно, він пообіцяв, що паліїв знайдуть, і вони відповідатимуть за свої вчинки.

За тиждень у країні загинули десятки людей. Також у боротьбі із загоряннями постраждали 60 пожежників. До гасіння полум’я залучено сотні людей і десятки літальних апаратів, зокрема з Європи.

Джерело: https://www.ethnos.gr/Politics/article/276673/fotiatoramarinakhs79syllhpseisapothnarxhthsantipyrikhsperiodoygiaemprhsmomedolo