October 24, 2024
Економіка

Китай із 30 серпня не вимагатиме від туристів негативного результату тесту на COVID-19

Сер 28, 2023

Пекін. 28 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Влада Китаю з 30 серпня більше не вимагатиме негативного результату тесту на коронавірус COVID-19 у мандрівників, які прибувають, повідомив у понеділок представник МЗС КНР Ван Веньбін.

“Починаючи з 30 серпня від людей, перед в’їздом до Китаю, більше не вимагатимуть робити тести на нуклеїнову кислоту або антиген”, – заявив Ван Веньбін на брифінгу. Деталі його виступу наводить China Daily.

Китай почав відкривати кордони для мандрівників у січні цього року, після трьох років обмежень, які діяли від початку пандемії COVID-19. Тоді китайська влада скасувала обов’язковий карантин для тих, хто прибуває, проте залишила чинним надання негативного тесту на коронавірус.

Тоді ж Пекін почав видавати звичайні візи та дозволи на тимчасове проживання для іноземців, а жителі материкового Китаю знову почали отримувати закордонні паспорти та туристичні візи.

У березні Китай відновив видачу туристичних віз іноземним громадянам.

Із 2020 року Китай дотримувався політики “нульової толерантності” до COVID-19, що означало застосування таких заходів, як локдауни й обов’язковий карантин для тих, хто вступав у контакт із інфікованими людьми. Водночас китайська економіка показувала найнижчі темпи зростання майже за п’ятдесят років. У грудні 2022 року влада Китаю почала пом’якшувати обмеження, ухвалені для стримування поширення вірусу, що спричинило стрибок захворювань і випадків летального результату.

За даними порталу Worldometers, який спеціалізується на статистичних даних щодо найважливіших світових подій, за час пандемії в КНР діагностували приблизно 503 тис. випадків коронавірусу і зареєстрували 5,2 тис. летальних випадків унаслідок зараження COVID-19.