October 17, 2024
Політика

Окупанти намагаються приховати збільшення захворюваності на захопленій території Херсонської області – Генштаб ЗСУ

Чер 22, 2023

Київ. 22 червня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Російські окупанти намагаються приховати погіршення санітарно-епідеміологічної ситуації на захопленій території Херсонської області, що виникла внаслідок підриву Каховського водосховища, повідомляє Генеральний штаб Збройних Сил України.

“Унаслідок підриву Каховської ГЕС, в низці населених пунктів на тимчасово захопленій території Херсонської області різко погіршилась санітарно-епідеміологічна ситуація. Зокрема, через відсутність доступу цивільного населення до належного медичного забезпечення та якісної води, в домашніх осередках відзначено спалахи вірусного гепатиту А, також існує загроза поширення інших вірусних хвороб”, – ідеться у зведенні, опублікованому на фейсбуці у четвер увечері.

Зазначається, що, “своєю чергою, російські окупанти не визнають збільшення кількості захворюваності та навпаки намагаються це приховати. Заходів щодо стабілізації санітарно-епідеміологічної ситуації в регіоні не проводять”.

Джерело: https://www.facebook.com/GeneralStaff.ua/posts/pfbid0bsk7ShMAxhcUw922pJ2SwEpVHzUB2Jbsm3b8ubcvwChkKo9tUw6Rdz3ayyw2KirMl