October 23, 2024
Політика

СБУ повідомила про підозру головному тюремнику РФ, який створив мережу катівень на тимчасово окупованих територіях

Сер 28, 2023

Київ. 28 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Служба безпеки України зібрала доказову базу на російського генерал-полковника Аркадія Гостєва – директора Федеральної служби виконання покарань РФ, причетного до агресивної війни проти України, інформують в СБУ.

“За вказівкою Кремля він створив на тимчасово окупованій частині нашої держави мережу російських тюрем під виглядом “виправних” та “лікувально-виправних” установ. Відповідне рішення Москви було закріплено розпорядженням №97-р за підписом голови уряду РФ Михайла Мішустіна”, – ідеться в повідомленні української спецслужби в телеграм-каналі в понеділок.

За даними слідства, створені агресором тюремні об’єкти окупанти використовують як катівні, у яких ув’язнюють жителів тимчасово захоплених регіонів України.

“У застінках до людей застосовують жорстокі тортури, зокрема з використанням електричного струму та інсценування “розстрілів”. При цьому саме Гостєв відповідає за призначення керівників окупаційних в’язниць та визначає “режим” їхньої діяльності у складі загарбницьких органів РФ”, – наголошується в повідомленні.

Таким чином, як наголошують в СБУ, директор Федеральної служби виконання покарань РФ особисто організовує та контролює участь своїх “підлеглих” у каральних заходах проти учасників руху опору в тимчасово окупованих регіонах України.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Гостєву про підозру за ч. 1 ст. 109 Кримінального кодексу України (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади).

Оскільки фігурант перебуває на території РФ, тривають комплексні заходи щодо його притягнення до відповідальності за злочини проти України.

Розслідування проводиться за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури.

Джерело: https://t.me/SBUkr/9457